Darmowa dostawa od 200,-
Składniki

Prawdziwie piękna skóra z Oléoactif® Pomegranate

Oléoactif® Pomegranate

Prawdziwie piękna skóra z Oléoactif® Pomegranate

Pomegranate Oleoactif, to oleisty składnik aktywny, w 100% naturalny i eko-certyfikowany, to przede wszystkim wyjątkowe połączenie wosku jojoba i wyciągu z kwiatów granatu, pozyskiwany w innowacyjnym procesie ekstrakcji eko-oleo. Posiada właściwości silnie nawilżające i naprawcze, które odbudowują barierę hydrolipidową i warstwę rogową naskórka.

Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, idealne źródło ochronnych biocenoz. Dzięki właściwościom odbudowującym i ochronnym poprawia działanie barierowe skóry, odbudowuje warstwę rogową naskórka i chroni płaszcz hydrolipidowy.

Cechy i zalety Oléoactif® Pomegranate

Granat jest owocem przeciwutleniającym, który ma dużo właściwościach odżywczych, występuje w różnych odmianach. Dla smakoszy granat można wykorzystać w kuchni, na przykład w sałatkach, napojach czy carpaccio i deserach. Oléoactif® Pomegranate ma silne działanie wymiatające wolne rodniki – odpowiedzialne za starzenie się skóry, a tym samym zmniejszające stres oksydacyjny. Odbudowując barierę skórną przeciwdziała odparowaniu wody. Dlatego już od pierwszego zastosowania zapewnia skórze zwiększenie optymalnego poziomu nawilżenia aż do 30%.

Odpowiednia pielęgnacja skóry z Oléoactif® Pomegranate

Oléoactif® Pomegranate jest stosowany jako główny składnik w produktach Senelle do pielęgnacji skóry. Jest to 100% roślinny oleisty ekstrakt z kwiatów granatu i wosku jojoba, pozyskiwany w opatentowanym procesie oleo-éco-ekstrakcji. Składnik ten znajdziesz w kosmetykach naturalnych Senelle, takich jak:

Dogłębnie nawilża i odżywia skórę twarzy. Wzmacnia lipidową barierą ochronną i chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi. Dodatkowo redukuje widoczne zmarszczki i posiada 98,6% składników pochodzenia naturalnego! Regularne stosowanie kremu zapobiega utracie wody z naskórka. Kluczowy składnik to Oléoactif® Pomegranate, czyli unikalne połączenie wosku jojoba oraz wyciągu z kwiatów granatu, stanowi idealne źródło biofenoli ochronnych. Dzięki zdolności do odbudowy, ochrony i wzmocnienia bariery hydrolipidowej skóry, zapobiega odparowaniu wody i natychmiastowo poprawia jej nawilżenie, dodatkowo chroniąc ją przed stresem oksydacyjnym.

Naturalny balsam do ciała, który nadaje ukojenie i regeneruje zmęczoną skórę. Ujędrniający balsam do ciała rewelacyjnie odżywia i uelastycznia. Balsam posiada dodatkowy składnik Oleoactif® Pomegranate (0,5%), który wzmacnia naturalną barierę hydrolipidową skóry i dogłębnie ją nawilża. Chroni skórę przed wysuszeniem, uelastycznia ją i wygładza oraz przynosi natychmiastowe ukojenie.

Naturalny krem do twarzy, który intensywnie regeneruje i poprawia elastyczność skóry. Intensywnie redukuje oznaki zmęczenia, aby skóra zawsze wyglądała promiennie i młodo. Wygładzający krem do twarzy zawiera znakomite oleje bazowe oraz o innowacyjny składnik Oleoactif® Pomegranate.

Oléoactif® Pomegranate – czym jest?

Oleoactif to w dzisiejszych czasach nowoczesna generacja bioaktywnych kompleksów ekstrahowanych olejami. Przede wszystkim są to w 100% naturalne i biocertyfikowane aktywne składniki kosmetyczne o naukowo udowodnionym działaniu także w badaniach in vitro i in vivo.

  • Kwiaty granatów – punica granatum

Pochodzą z zachodniej Azji i są uprawiane w tropikach i regionach subtropikalnych na całym świecie. Bardzo popularne w mitologii, religii i sztuce. W dzisiejszych czasach jest duże zainteresowanie tą rośliną ze względu na jej właściwości lecznicze. Granat jest tradycyjnie stosowany jako środek ściągający, przeciwrumieniowy lub leczniczy. Granat jest jednym z najstarszych symboli dobrobytu i płodności, podczas gdy jego liście symbolizują miłość. Pochodzenie tej rośliny, granatu, jest irańskie. Obszar uprawy w Hiszpanii znajduje się głównie w Elche, Alicante, chociaż produkowane są również na Balearach i Wyspach Kanaryjskich. Mówi się, że miasto Granada zawdzięcza temu owocowi swoją nazwę. Obecnie jednym z głównych producentów tego owocu jest miasto Elche, gdzie każdego sezonu produkuje się około 50 000 ton. Uprawę wprowadzili na te tereny Kartagińczycy.

  • Olej Jojoba – Simmondsia Chinensis Seed Oil:

To płynny wosk zawarty w nasionach, ma właściwości nawilżające, odbudowujące i zmiękczające. Wyróżnia się jasnym kolorem i słodkim zapachem, który podobny jest do orzecha laskowego. W szczególności jest stosowany w kosmetyce ze względu na wysoką zawartość właściwości ochronnych i związków przeciwzapalnych.

Oleoactif są tworzone przy użyciu oleju roślinnego w celu przeniesienia biologicznego śladu rośliny bezpośrednio do kompleksu na bazie oleju. Są to stabilne, nieutlenione, wysoce skoncentrowane biomimetyczne substancje czynne o wielu dobroczynnych właściwościach pielęgnacyjnych.



Zostaw tutaj swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Producent:
ALL
Senelle (41)

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.