Darmowa dostawa od 200,-

Składniki stosowane w kosmetykach

Składniki stosowane w kosmetykach Senelle

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej.

czytaj więcej >>

Olej chia

Olej chia

Olej chia – jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów, znakomicie nawilża skórę, wygładza zmarszczki i poprawia elastyczność skóry.

czytaj więcej >>

Olej abisyński

Olej abisyński

Olej abisyński – wyjątkowo lekki, doskonale wchłaniający się olej, z dużą zawartością kwasu erukowego.
Masło shea

Masło shea

Masło shea intensywnie natłuszcza i nawilża, pobudza regenerację i gojenie, łagodzi podrażnienia, chroni przed uv, mrozem i wiatrem, tolerowane nawet przez skórę alergiczną i atopową.

 

Ekstrakt z alg

Ekstrakt z alg

Błękitny zamiennik retinolu otrzymywany z zielononiebieskiej algi. Zawiera dużą ilość witamin z grupy b, aminokwasów i szczególnych pigmentów.

 

Hydrolizat skrobi kukurydzianej

Hydrolizat skrobi kukurydzianej

Hydrolizat skrobi kukurydzianej — substancja silnie higroskopijna, dobrze rozpuszczalna w wodzie, która ma zdolność do trwałego wiązania i zatrzymywania wody z otoczenia.

 

Miód ekologiczny

Miód ekologiczny

Miód to bogate źródło m.In. Cukrów i kwasów aha, o działaniu odżywczym, nawilżającym, przeciwzapalnym, immunostymulującym i przeciwutleniającym.

 

Roślinna betaina

Roślinna betaina

Roślinna betaina działa silnie nawilżająco, chroni skórę przed podrażnieniami oraz wzmacnia barierę naskórkową.

 

Wyciąg z kory mydłoki

Naturalny surfaktant pochodzenia roślinnego. Wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, opóźniające procesy starzenia i powstawanie trądziku. Dobrze tolerowany przez wrażliwą skórę.

 

Fucogel

Naturalny biopolimer o działaniu silnie nawilżającym i wyjątkowych własnościach sensorycznych. Wyraźnie poprawia wygląd i kondycję skóry dając uczucie “aksamitnego dotyku”.

 

D-panthenol

D-panthenol

Prowitamina b5, należy do grupy humektantów. Jest to substancja silnie higroskopijna, działa nawilżająco.

 

Glycerin

Produkt pochodzenia naturalnego stworzony na bazie tłuszczy roślinnych, głównie kokosowego.

 

Oleoactif Diam

Oleoactif Diam

Aktywny kompleks lipidowy otrzymywany z dębu korkowego oraz palmy kokosowej za pomocą opatentowanego procesu oleo-eko-ekstrakcji.

czytaj więcej >>

Oleoactif pomegranate

Oleoactif pomegranate

Unikalne połączenie wosku jojoba oraz wyciągu z kwiatów granatu, stanowi idealne źródło biofenoli ochronnych.

czytaj więcej >>

Destylat z róży damasceńskiej

Destylat z róży damasceńskiej

Dzięki zdolności do odbudowy, ochrony i wzmocnienia bariery hydrolipidowej skóry, zapobiega odparowaniu wody i natychmiastowo poprawia jej nawilżenie, dodatkowo chroniąc ją przed stresem oksydacyjnym.

 

Ekstrakt z chmielu

Ekstrakt z chmielu

Chmiel to bogactwo w fitohormonów, które odpowiadają za metabolizm skóry i mają działanie anty-aging. Podczas regularnego stosowania wpływają korzystnie na odnowę naskórka także w głębokich warstwach skóry. 

 

Ekstrakt z brzoskwini

Ekstrakt z brzoskwini

Ekstrakt z brzoskwini, otrzymywany z miąższu owoców, to substancja bogata w kwasy owocowe, działające odżywczo i nawilżająco na skórę.

 

Kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy

Powszechnie stosowany w kosmetyce kwas hialuronowy odpowiada za właściwy poziom nawilżenia skóry.

 

Olej z nasion pomidora

Przeciwzapalny, pobudza regenerację uszkodzeń, działa przeciwzaskórnikowo, przyspiesza gojenie ran, oparzeń, odmrożeń, zwiększa funkcje obronne skóry przeciw infekcjom i promieniowaniu uv.

 

Olej lniany

Działa przeciwzapalnie, rozmiękczająco, przeciwświądowo, pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, przyspiesza gojenie oparzeń, odleżyn, owrzodzeń, ropni. Działa przeciw tworzeniu zaskórników.

 

Olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów

Bardzo delikatny i uniwersalny, łagodny dla wszystkich typów skóry, dobrze nawilża i natłuszcza skórę.

 

Skwalan z trzciny cukrowej

Naturalny skwalan roślinny, dzięki swojej budowie cząsteczkowej, zbliżonej do naturalnego sebum ludzkiego, świetnie wnika w skórę, odbudowując jej warstwę hydrolipidową. 

 

Zmielone łupinki kokosa

Zmielone łupinki kokosa

Peeling ze zmielonych łupinek kokosa, nie posiada ostrych krawędzi, skutecznie wygładza skórę.

 

Mąka owsiana

Mąka owsiana

Naturalnie przeciwdziała podrażnieniom i nadaje skórze jedwabiste oraz gładkie wykończenie, działa przeciwstarzeniowo i przeciw podrażnieniom. Ma właściwości nawilżające i lekko myjące.

 

Zmielone łupinki migdała

Łupinki migdała o wielkości 200-300 μm, dzięki zaokrąglonemu kształtowi skutecznie, ale nieinwazyjnie złuszczają martwy naskórek.

 

Ekstrakt z lawendy

Ekstrakt z lawendy, spłycający zmarszczki, wygładzający, relaksujący skórę i nawilżający. 

 

Olejowy ekstrakt z ziaren kakaowca

Olejowy ekstrakt z ziaren kakaowca

Olejowy ekstrakt z ziaren kakaowca, odstresowuje, relaksuje skórę, zmniejsza napięcie skóry, wygładza jej powierzchnię.

 

Roślinny emolient

Roślinny emolient

Unikalny emolient pochodzenia roślinnego, poprawia rozprowadzanie i wchłanianie produktu, zmiękcza i wygładza skórę, pozostawia jedwabiste odczucie.

 

Ekstrakt z maku polnego

Ekstrakt z maku polnego

Stymuluje krążenie krwi, wzmacnia i chroni naczynia krwionośne, przeciwutleniacz, wykazuje właściwości przeciwzmarszczkowe i ujędrniające.

 

Ekstrakt z cykorii

Ekstrakt z cykorii

Oligosacharyd z cykorii, daje efekt natychmiastowego liftingu, pobudza syntezę kolagenu.

 

Kofeina

Kofeina

Obkurcza naczynia krwionośne jednocześnie stymulując krążenie – zmniejsza cienie pod oczami, usprawnia przepływ limfy i pobudza lipolizę – zmniejsza obrzęki czyli tzw. Worki pod oczami, działa antyoksydacyjnie, wygładza i napina skórę.

 

Olej słonecznikowy

Olej słonecznikowy

Zimnotłoczony olej ze świeżych ziaren słonecznika zawiera dużą ilość nnkt i wit. E. Nawilża, zmiękcza, odżywia i regeneruje skórę.

 

Ekstrakt z ziaren owsa

Ekstrakt z ziaren owsa

Naturalny składnik zapobiegający podrażnieniom skóry, intensywnie nawilżający, nadający skórze jedwabistą gładkość.

 

Witamina E

Witamina E

Witamina E nazywa jest witaminą młodości. Zaliczana jest do grupy tokoferoliszeregow i posiada szereg pozytywnych właściwości, które wykorzystywane są w kosmetyce.

 

Olej z pestek malin

Olej z pestek malin

Zimnotłoczony, nierafinowy, bogaty we flawonoidy, karotenoidy i witaminę e olej jest silnym przeciwutleniaczem, chroni przed promieniami uv, działa przeciwzapalnie i łagodząco, sprzyja gojeniu i delikatnie rozjaśnia skórę.

 

Olej kukui

Ma wysoką zawartość witamin a, e i f, dzięki czemu jest niezwykle skuteczny w odbudowie uszkodzonego naskórka i nawilżeniu suchej skóry.

 

Olej z orzechów włoskich

Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe silnie odżywia i regeneruje suchą skórę, normalizuje skórę tłustą i łagodzi stany zapalne skóry podrażnionej.

 

Hialuronian sodu

Hialuronian sodu

Środek o wysokiej masie cząsteczkowej (1 – 1,4 mda) otrzymywany w procesie biotechnologicznym.

 

Olej z nasion żurawiny wielkoowocowej

Olej z nasion żurawiny wielkoowocowej

O dużej aktywności antyoksydacyjnej oraz wyjątkowym wśród olejów stosunku 1:1 kwasów omega-3 i omega-6, co ułatwia wnikanie i wykorzystanie niezbędnych kwasów tłuszczowych przez skórę.

 

Olej z owoców rokitnika

Olej z owoców rokitnika

Niezwykle bogaty w witaminy, składniki mineralne i polifenole, odżywczy olej o działaniu silnie regenerującym, przywracającym skórze jędrność, elastyczność i zdrowy koloryt, chroni przed niekorzystnym działaniem promieni uv i wolnych rodników.

 

Olej z awokado

Olej z awokado

Odżywczy, bogaty w witaminy, łagodzi podrażnienia, nawilża i ujędrnia, regeneruje i chroni przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych.


Producent:
ALL
Senelle (41)

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.